MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR (PSPM 1)
KOLEJ MATRIKULASI PAHANG
SESI 2023/2024 

 

 

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar (PSPM 1) ini adalah di bawah anjuran Jawatankuasa Program Kecemerlangan Akademik yang diadakan pada hari Jumaat, 1 Mac 2024. Program ini melibatkan 604 penerima anugerah PNGS 4.0. Anugerah ini telah disampaikan oleh Pengarah KMPh, Pn Latiza Binti A Latif.

Objektif utama majlis ini adalah sebagai penghargaan kepada pelajar – pelajar yang telah memperolehi keputusan yang cemerlang di dalam PSPM 1. Majlis ini dilaksanakan adalah untuk menyuntik semangat kepada pelajar – pelajar yang cemerlang ini untuk terus berusaha memberikan komitmen dan fokus dalam semester 2 agar dapat mengekalkan kecemerlangan di dalam PSPM 2. Selain itu,  majlis ini diharapkan dapat memberi motivasi dan perangsang kepada pelajar-pelajar lain untuk berusaha lebih gigih bagi mendapat keputusan yang lebih baik di dalam PSPM 2 nanti.

Majlis ini telah berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancang. Kerjasama yang amat baik ditunjukkan oleh jawatankuasa pengelola serta para pelajar. Diharap program ini dapat memberikan impak yang berkesan kepada para pelajar dalam pembelajaran sepanjang semester 2 dan dapat membaiki keputusan yang lebih baik dalam PSPM 2 akan datang.

KEBANGGAAN KMPh

PENERIMA APC 2022

AKTIVITI KOLEJ

ARTIKEL POPULAR

Majlis Jamuan Jalinan Budaya 2024 KMPh

Majlis Jamuan Jalinan Budaya 2024 KMPh Kolej Matri [ ... ]

Artikel Lain

 


NOTIS SEBUT HARGA

Makluman Semasa

 ___________________________
 
 
______________________________
 
 
 

JK PERWAKILAN PELAJAR SESI 2023/2024

WACANA ILMU

LOKASI

Koordinat :

3.717621,103.0743347

Hubungi Kami

IKUTI KAMI JUGA DI

/*
*/