Audit Pensijilan Semula SPK MS ISO 9001:2015 KMPh

Proses Audit Pensijilan Semula Sistem Pengurusan Kualiti (SPK) MS ISO 9001:2015 KMPh telah dijalankan pada 26 & 27 Nov 2020 oleh pasukan Audit SIRIM Qas. International Sdn. Bhd iaitu En. Mohd Nasim bin Zakaria selaku Ketua Juru Audit manakala dua auditor SIRIM lain yang turut dalam proses audit ini adalah En. Mohamad Kadir bin Johari dan Pn. Mariam binti Mohamed Zin.

KMPh telah mencatat sejarah sekali lagi untuk tahun kedua bagi dapatan Audit iaitu Tiada ketidakakuran (NCR) dan Tiada peluang penambahbaikan (OFI) diperolehi. Audit dijalakan secara Remote Audit sepanjang dua hari ini telah memberi pengalaman baru kepada warga KMPh berdasarkan keperluan di waktu pandemik Covid-19 yang masih melanda. Kerjasama semua warga dan komitmen padu pihak pengurusan telah membuahkan hasil yang sangat cemerlang.

En. Ahmad Tajuddin bin Gezai, Pengarah kolej Matrikulasi Pahang merakamkan ucapan Tahniah dan syabas kepada semua warga KMPh kerana telah berjaya mengekalkan Pensijilan MS ISO 9001:2015 bagi tahun 2020 dan diharapkan semua akan mendapat manfaat daripada amalan SPK MS ISO ini serta mengharapkan budaya kerja berpasukan yang dilihat ini dapat dikekalkan pada masa akan datang.

KEBANGGAAN KMPh

PENERIMA APC 2022

AKTIVITI KOLEJ

ARTIKEL POPULAR